недеља, 30. јун 2013.

Numerologija : Sudbinski broj 6

                                                           

Sudbinski broj se dobija jednostavnim sabiranjem svih brojeva u datumu rođenja , svođenjem na jednocifren broj. Tako je za datum 17.03.1961.e sudbinski broj 1 : 17+3+1+9+6+1=37 , 3+7=10 ; 1+0=

                                                      Sudbinski broj 6


6 nije sjajan sudbinski broj .Ova se konstatacija vise odnosi na zene.Ovaj broj kod njih stvara dosta seksualnih problema.Ona obicno ohrabruje nosioca da se upusti u nezeljene ljubavne afere .Kada je 6 duhovni broj onda je to sasvim u redu i prirodno: normalno je da osoba zeli osobu suprotnog pola da bi zadovoljila fizioloske potrebe.Ali kad se stvari desavaju sudbinski , bez licne zelje , onda je sexualni odnos inspirisan sudbinskim brojem 6 ili sudbinom.Sestice postizu udobnost i uspeh , uglavnom ,zahvaljujuci sreci .Vecina ima sve ono sto zazeli.Ovaj  broj mora  u brak u ranijem dobu: propusti li to , kasnije ne bude u mogucnosti da pronadje pravog partnera. Kada brinu o prijateljima njihov odnos , uglavnom , ima skrivene motive tako da je ovo osobina na kojoj moraju da rade ne bi li je korigovali. Veoma su nezavisni ali i drustveni .Vole da putuju , uzivaju u zivotu , u ukusnoj i kvalitetnoj hrani .
          6 je vise sentimentalan i emotivan nego logican , sa mislima dosta okrenut ka proslosti.Ne prihvataju krute okvire i cesto su skloni da prekrse zakon .Naklonjeni su tajanstvenim naukama( alhemija , crna magija i sl.).
             6 uvek stiti interese svoje klase. Sto se tice odnosa prema novcu: poznate su trosadzije i on se ne zadrzava mnogo u njihovim rukama .U stanju su velike sume da potrose na svoju porodicu i na odrzavanje lepih odnosa: druzenja sa prijateljima i potvrdjivanju svog statusa . Novac trose na lepu odecu , parfeme ,kozmetiku , nakit .Atraktivni su , sarmantni i mladi do starosti .
               Zene zadrzavaju dugo svoj sarm. Vecina pati od zloupotrebe seksualnih zadovoljstava te se moraju cuvati seksualno prenosivih bolesti .
          Preporuka za sestice
         Svuda oko nas nalaze se bolesni i usamljeni ljudi.Pomozite im .I njima i svim drugim koji u zivotu imaju manje srece od vas .Ako ni zbog cega drugog, onda zbog karme . 


Numerologija-Sudbinski-broj-2
Numerologija-Sudbinski-broj-3
Numerologija-Sudbinski-broj-4
Numerologija-Sudbinski-broj-5
Numerologija-Sudbinski-broj-7
Numerologija-Sudbinski-broj-8
Numerologija-Sudbinski-broj-9

субота, 29. јун 2013.

Numerologija : Sudbinski broj 5

                                                                                 

Sudbinski broj se dobija jednostavnim sabiranjem svih brojeva u datumu rođenja , svođenjem na jednocifren broj. tako je za datum 17.03.1961.e sudbinski broj : 17+3+1+9+6+1=37 , 3+7=10 ; 1+0=



                                                      Sudbinski broj 5

       Petica sudbinski broj je generalno sretan broj . Ponajbolja petica je ona kod koje je u isto vreme i duhovni broj 5. Radi se o : jakim , tvrdoglavim , pouzdanim , nezavisnim , srecnim , mudrim i generalno prihvatljivim osobama od okoline. Petice koje imaju duhovni broj 6 , rano se osamostaljuju. Ove osobe znaju kako da svoje probleme rese sami i nosioci su dobrog i optimisticnog duha u svom radnom okruzenju. Kombinacija : sudbinska 5 i duhovna 5 je najpozeljnija jer prva posao radi brzo a druga sporo te dolazi do izvrsnog balansa koji je , po danasnjim kriterijumima biznisa , najpozeljniji .



Petica , sudbinski broj je dobar , jer :
- Donosi neznost , ljubaznost , intuiciju , mudrost,srecu 
- Donosi bogatstvo kroz razne igr na srecu ili rizicne poslove
- Cini nosioce racionalnim , logicnim i sistematskim
- Daje napredak u materijalnoj sferi 
- Donosi priznanja za dostignuca u radu
- Donosi srecu u ljubavi
Ovaj broj je idealan za novinare , pisce, sudije , politicare , biznismene, glumce, slikare ,vajare i astrologe .

Opsta preporuka za petice :
 Uprkos uspesima u zivotu, mora poverovati u Tvorca univerzuma , da je to sto jeste zahvaljujuci njemu.




    

Numerologija : Sudbinski broj 4

                                                        4 - ZIDAR

Sudbinski broj se dobija jednostavnim sabiranjem svih brojeva u datumu rođenja , svođenjem na jednocifren broj. tako je za datum 17.03.1961.e sudbinski broj : 17+3+1+9+6+1=37 , 3+7=10 ; 1+0=


                                                      Sudbinski broj 4 

Cetvorka nije sjajan sudbinski broj , bolje da se ne lazemo. Ako uz ovaj ide i 4 kao duhovni broj onda osoba ima probleme da pronadje kompromis sa teskocama izazvanim naglim promenama u zivotu. Cetvorci nagle promene uniste zacrtan plan u zivotu i on postaje skoro nepodnosljiv i odvratan . Cak i ako ova osoba ima idealnu sredinu i uslove zivljenja , zive u luksuzu , oni uvek osecaju da nesto " ne stima " .Ove osobe imaju dosta prilika da krenu napred i ucine nesto od zivota ali ih neverica , pesimizam i sumnjicavost sprecavaju da , te iste prilike , iskoriste . Nemaju snage i vitalnosti jer znaju da za svoje delo nece biti adekvatno nagradjeni.Oni su sumnjicavi , oprezni , u izolaciji i uvek sa osecajem usamljenosti i napustenosti.Rahu , vladar 4 , im usadjuje nezadovoljstvo zivotom .

Cesto se desava da menjaju poslove jer misle da u postojecem nisu dali svoje najbolje , sto je cesto samo subjektivan osecaj .Cetvorke su cesto okruzene nevidljivim neprijateljima a to mogu da zahvale cinjenici da "nemaju dlaku na jeziku " i da su previse kriticni prema okolini .Zbog saturnovske prirode Rahua redovno kasne u poslu koji obavljaju iako im to nikad nije namera ili posledica loseg odnosa prema radu.Nije pravilo ali cetvorka cesto izgubi svoju srecu . Zbog naviknutosti na promene oni se najbolje snadju u neprilici i novim prilikama .Porodicni zivot cetvorke nije srecan : njega razdiru sebicnost , sumnjicavost i tajnovitost. Sve navedeno se pojacava ako je njihov duhovni broj 4 ili 8 kao i ako su rodjeni u subotu.

Cetvorka uvek ima vise izvora zarade ali lako potrosi zaradjeno : moraju da smanje zelju za ektravagancijom da ne bi , u starosti , jedva sastavljali kraj sa krajem .
Zadatak cetvorke 

Da li se Nadal dopinguje ?


            Svedoci smo , od prekjuce , izjave poznatog teniskog strucnjaka , Nikole Pilica , koji smatra da mu je " mnogo sumnjivo " ispadanje Rafaela Nadala sa takmicenja u Vimbldonu , buduci da mu se to desilo i prosle godine . Navodno , sumnja u uzimanje doping sredstava koja imaju , na sportistu , efekat " probusene gume " . Da li je to tako i da li se to vidi iz natalne karte Rafaela Nadala , mesta gde sve pise ?

      U postu Psiholoski profil Rafaela Nadala sam opisao Nadalov nacin razmisljanja .Ako uocimo da je njegov vladar podznaka u 12.oj kuci ( tajne stvari ) , da je Lilit ( lukavstvo) u konjukciji sa njegovim Suncem a da se Neptun ( koji vlada doping sredstvima nalazi u drugoj kuci ( hrana ) onda je odgovor vise nego jednostavan : Da , Nadal se dopinguje . Sa verovatnocom 99 % .

петак, 28. јун 2013.

Numerologija : Sudbinski broj 3

                                                3 - UMETNIK


Sudbinski broj se dobija jednostavnim sabiranjem svih brojeva u datumu rođenja , svođenjem na jednocifren broj. tako je za datum 17.03.1961.e sudbinski broj : 17+3+1+9+6+1=37 , 3+7=10 ; 1+0=


                                                      Sudbinski broj 3

Ovo nije lak sudbinski broj.Trojke preuzimaju previše obaveza na sebe , ne pazeći na svoje fizičke mogućnosti , upadaju u stres koji im obara imunitet.Posledica je , najčešće , odlazak u bolest . Postoje , svakako , trojke koje imaju snage da izdrže sve ove napore i njih nalazimo kod osoba znaka ili podznaka Škorpija .One često upadaju u bračne probleme jer prave vanbračne izlete.Ipak , u ovome imaju dosta sreće i skoro uvek prođu neokrznuti.

     Trojke imaju nepouzdane prijatelje , u većini slučajeva budu izdati od njih. Toliko su uspešni u ljubavnim vezama da skoro uvek steknu lošu reputaciju.Preterani ponos ih lišava mnogih dobrih mogućnosti u životu. Ekstravagancija , kojoj streme , tera ih u finansijske krize .Trojke su miljenici sreće jer ih ona spašava uključujući tu i nesreće. Kad im treba novac , uvek se nađe neko da im pozajmi .Spadaju u manju grupu koja je sposobna da prevede snove u stvarnost. Po prirodi su vođe te lako uspevaju u politici i lako zadržavaju pozicije u vlasti.Obično počnu od nule i zahvaljujući napornom radu, sreći , osećaju odgovornosti i dobrom planiranju postignu visoke domete.Trojke imaju više nego dobar porodični život , partneri ih podržavaju u svim akcijama .

Trojke imaju toplo srce , velikodušne su i lojalne , pristojne a uspevaju uz pomoć ličnog šarma i magnetizma , sposobnosti da pronađu pristalice za ideje. Vole muziku , dobru hranu i udoban dom opremljen sa svim pogodnostima. Do novca dolaze iz više izvora ,koristeći ponekad i neprihvatljiva sredstva.Slavu i novac ne nalaze u prvom već u drugom delu života kada se to manje želi. 
Trojke su dobre za biznis( preduzetništvo), izdavaštvo , marketing , profesore visokih škola , istraživače , turizam , uvoz i izvoz , advokaturu , filozofiju.
Ključni savet : treba da razvijaju pozitivan stav prema drugima i da teže da ih bolje razumeju.Posebno treba da razumeju osobe koje u životu pretrpele veću nesreću ili doživele veću tugu. To je način za eliminaciju loše karme iz prošlih i ovog života .


четвртак, 27. јун 2013.

Numerologija : Sudbinski broj 2

                                           2- Pomoćnik

Судбински број се добија једноставним сабирањем свих бројева у датуму рођења.Тако је за датум 17.03.1961.e судбински број : 17+3+1+9+6+1=37 , 3+7=10 ; 1+0=

                                                   
                                                          Sudbinski broj 2 


Ovo nije bas sretan sudbinski broj.Ako je dvojka u isto vreme i duhovni broj onda on ima jak uticaj na nosioca.Ovaj broj daje mentalni i psiholoski rast koji omogucavaju sticanje samopouzdanja.Od svih kombinacija najbolja je 2 sudbinski i duhovni broj. Ako bi se na ovu kombinaciju nakačila i dvojka za broj imena to bi znacilo preovladjujući uticaj Meseca na licnost  i to bi moglo da dovede i do mentalnih poremecaja.Od velikog je znacaja da Mesec u natalnoj karti nije previse ugrozen maleficima.
    Osobe sa ovim brojem se konstantno suocavaju sa usponima i padovima.Prisutan je osecaj bespomocnosti jer se cesto suocavaju sa nepredvidivim promenama .Zbog toga ,cesto ,  imaju problem sa anksioznoscu.A ko ne bi imao ?Prisutna je shema da im za dostizanje cilja uvek trebaju 2 pokusaja.Ove osobe obozavaju svoj dom i porodicu, i teze razvijanju jakih porodicnih veza.Ove osobe nemaju nikakve uspehe u vanbracnim vezama.Sto se kaze : Papucici.Ozenjeni , katkad , imaju probleme sa aferama partnera.Dvojke se najvise pridrzavaju izreke : " Ne cini drugima sto ne bi zeleo da drugi ucine tebi."Dvojke imaju jaku intuiciju.Lako citaju misli drugima. Dvojke rade u drustvu i njihov rad pati od velike zavisnosti od saradnika.Neophodne su im " dobre vibracije " saradnika da bi uzivale i dale najvise u radu. Dvojke mogu biti dobri psiholozi , filozofi ,pesnici , pisci , savetnici , lekari , glumci , plesaci. Liseni su sebicnosti , voljni za cinjenje dobrih dela.Sjajno se pokazuju kao terapeuti u bracnoj problematici.
Opsta preporuka
Dvojka mora nauciti da slusa intuiciju.Ona im je najveci saveznik .Svi odgovori su u njima samo treba da nauce da slusaju.
Žene
One su emotivne i verne svojim partnerima.Elegantno su obucene, mladalacki i atraktivno.Interesuju se za vrt i lekovito bilje i najvece zadovoljstvo nalaze u ukrasavanju kuce.
Muskarci
Mnogo uce ne bi li unapredili svoje znanje i poboljsali razumevanje sveta.Srecni su ako ozene lepe i/ili obrazovane zene.Nije retko da pomazu starijim zenama ili zenama na rukovodecim polozajima.Nije pravilo, ali dvojke imaju dosta bracnih brodoloma.



среда, 26. јун 2013.

Numerologija i zarada novca

ili : Kako putem numerologije najlakse ostvariti dobit

      Dovoljno je da iz vaseg imena i prezimena dobijete broj po donjem postupku i da nadjete svoj slucaj u nizu od 1 do 9.

Primer :


    Ako se osoba zove Ana Oksa tada je njen broj : 1+5+1+8+3+9+1=28=2+8=10=1+0=1



Tumacenje :


1 :


Prvi savet je : ne pozajmljujte novac jer vam ga tesko vracaju .Najbolji period za zaradu je oko rodjendana .Zaradu najpre ostvarujete kroz ugovore te je prvi korak ka novcu sklapanje ugovora .Sretno !


2 :


Nemate dovoljno energije za zaradu te ce te stalno biti u minusu.  Jedini način da to poboljšate jeste da se ozbiljnije pozabavite umetnošću i da pokušate da unovčite vašu mastu.Glavni savet je da izbegavate ortakluk jer lako izvisite. Najbolja varijanta za vas da radite kao službenik, a da dodatno zarađujete od pisanja. Kultura ishrane i knjigovodstvo oblasti su koje mogu da vam takođe donesu novac, ali bi njima trebalo da se bavite van radnog mesta.


3 :


 Imate predispozicije da budete na visokim položajima koji vam omogućavaju da zaradite velike svote novca. Idealan posao za vas jeste menadžment, ali ćete svakako novca uvek imati i više nego što vam je potrebno. 


4 :



 Kod vas uvek postoji problem sa kašnjenjem. Zbog toga nikada nećete uspeti da nagomilate novac.  Broj imena omogućiće vam da imate lepu kuću i komforan život, a poboljšanje finansija očekuje vas tek posle četrdesete godine života.  Talentovani ste za rad sa nekretninama, pa je to i najbolji način da brzo i bez većih poteškoća zaradite novac.

5 : 

Petica je broj  poslovnosti i novca. Oni koji pripadaju ovom broju, rođeni su pod srećnom zvezdom i očekuje ih veliko materijalno bogatstvo i uživanje u mnogim lepotama . Zbog vašeg karaktera, inteligencije i odgovornosti, možete da stvorite veliku firmu. Poslovno uspesi i nagrade retko će vas u životu zaobilaziti. Poslovni partneri stalno će biti pored vas i redovno će vam izlaziti u susret. Inače, najbolji period za zarađivanje novca jeste onaj početkom godine.

6 :

Vas novac  ne privlači – sticanje materijalnog bogatstva, jednostavno, nije vas cilj u životu. Jedino do čega vam je stalo jeste da zadovoljite i ispunite svoje želje. Zato novac uglavnom zarađuje vaš bračni partner, dok vama ostaje samo da troškarite.  Novac posebno volite da potrošite zarad ostvarivanja umetničkih ambicija. Zbog toga, često, morate da budete veoma snalažljivi kako biste spojili kraj s krajem. Uglavnom, ponašate se kao da vam novac pada s neba – finansijska dobit u vašem siučaju u vezi je sa duhovnošcu.

7 :

 Pripadate broju 7 koji je sam po sebi mističan, pa vam novac jedino i može doći kroz profesiju za koju ste talentovani, a koja leži pod patronatom ovog broja. Samo ćete u tom siučaju biti bogati. Zbog svega toga roditelji bi trebalo sto pre da otkriju za šta je talentmano njihovo dete rođeno pod brojem 7, te da njegovu nakionost postepeno usmeravaju u idealnom pravcu. Ovaj broj govori da biste sa bračnim drugom mogli da napravite dobar posao i da radite nešto što nema nikakve veze sa vašim osnovnim zanimanjem. Veći priliv novca možete da očekujete leti, pre svega u julu .

8 :

Stabilno finansijsko stanje predstoji vam tek u poznim godinama, a tokom života ćete do novca dolaziti samo ukoliko uložite veliki trud, ali ćete i tada veoma teško sticati mnogo. Veoma je važno da za sva finansijska pitanja, kao i za ostale važne i odlučujuće akcije koje nameravate da pokrenete, obavezno konsultujete osobe rođene pod brojem 3 i 7. Prosperitet i bogatstvo postići ćete jedino ukoliko vam broj osam donosi sreću, i to najverovatnije forsirajući upravo njega u igrama na sreću.

9 :

Za vas se može reći da imate sreće na planu finansija tako da ćete novca imati  više no prosečni ljudi. Pored toga, slobodni ste u trošenju para, naročito kada se to odnosi na vas. Tokom života uživaćete u komforu koji pruža novac. Vama u mladosti predstoji da obavljate neku vrstu posla koja će vam uz naporan rad doneti uspeh i  novčanu satisfakciju. Što ste stariji, vaš uspeh biće sve veći. Zato je  najbolje da se bavite javnim poslovima, a da vam poslovni partneri budu stranci. U svakom slučaju, vi ste siroke ruke, pa od srca dajete novac svakome. 

Numerologija i duhovni broj

Duhovni broj se veoma jednostavno izračunava sabiranjem brojeva sadržanih u datumu rodjenja,na primer ako je neko rodjen 17 marta,zbir brojeva 1+7=8 , znaci duhovni broj te osobe je broj 8.Duhovni broj neke osobe pokazuje kako ta osoba doživljava sebe.Ovaj broj ima uticaj na ukus po pitanju hrane,seksualni život , prijateljstva,brak,odnos prema novcu,životne ambicije i želje.                                                          
Duhovni broj je aktivan čitavog života a posebno je bitan do 35- 40. godine života.Posle ovih godina a zavisno od osobe sudbinski broj postaje sve  uticajniji i kod svakog čoveka dolazi do       postepenih promena stavova prema zivotu.                         
Duhovni broj najviše prikazuje ono što neko misli o samom sebi a ono što njegovo okruženje misli o njemu prikazuje njegov sudbinski broj.
Nastavak posta potražite na mom sajtu:numerologija-duhovni-broj

                 

понедељак, 24. јун 2013.

James Gandolfini : jos jedna zrtva depresije

ili : Tony Soprano vise nije gazda njujorske mafije

        Pogodilo me , zaista me pogodilo kad mi , onako usput ,neki dan, sin Marko rece : Cale , znas sta ima novo ? Tonalitet kojim to izgovori , kosnu me jer znadoh , u istom trenu da nije , nimalo , lepa vest .Ne cekajuci na moje pitanje , setnim , bas setnim glasom rece : Umro je Toni Soprano . Dakle, ne James Gandolfini vec Toni Soprano , nezaboravni glavni lik iz serije "Sopranovi" . Sin je imao nepunih 10 a ja blizu 40 godina kada je ova sjajna serija pocela da se prikazuje i kada je , subotom uvece , uspesno drzala paznju mnogim generacijama pa i nama dvojici . Stegnu mi se u grlu i jedva izgovorih : Uh , bas mi je zao . Kao da nam je neki rod , tako se , namah , obojica osetismo .
         Da li zbog Meseca u Jarcu ili Plutona u trigonu sa Mesecom ( ja sam , inace , Rak podznak ) tek , Toni je , kao klestima , vezao moju simpatiju prema njemu . I , ne verujem da ce mi jos neki glumac tako oteti paznju  . Pisanje ovog posta najmanje je sto mogu da ucinim, ne bih li mu odao pocast za glumacko umece i izvedbu maestralnog Tonija .
       U nastavku cu  analizirati Jamesovu Natalnu kartu ( retko se moze naci tacno vreme rodjenja, ovo koje sam nasao, mislim da je tacno ).Rodjen je 18.9.1961. u Bergenu, New Jersy , u 5h i 43 min.



      Ima logike, zaista , ova Natalna karta : buduci da je umro od infarkta a Sunce( vladar srca) nije mu ugrozeno losim aspektima onda mora biti , barem , na vrhu 12.e kuce .Dalje :12.a kuca predstavlja daleko inosrtranstvo , sto je Italija,zavrseci( smrt) su prikazani 4.om kucom pa tu imamo Strelca(inostranstvo) i vladara Jupitera na 27.om stepenu sto je analogno 3.em stepenu odnosno Blizancima u kojima se , inace , nalazi Italija .Merkur ,vladar Ascendenta i Mars vladar 8.e kuce , u konjukciji , blize opisuju nacin (iznenadnu) smrti.
      Aspekt Mars konjukcija Merkur je izuzetno stresan aspekt i osobu tera stalno na  akciju.
         Mesec u Jarcu govori o depresiji , cesto hronicnoj.Saturn inokonjukcija Venera i Uran te Saturn kvadrat Merkur i Mars su takodje aspekti depresije te je James sigurno imao problem sa hronicnom depresijom.
       Zbog Jupiter inokonjukcija Venera koji tera osobu na unosenje slatkisa i ugljenih hidrata , on olaksanje od stresa i depresije trazi u hrani te je , evidentno , imao problema sa tezinom.
         Aspekt Saturn inokonjukcija Venera ( Venera vlada cirkulacijom) govori o zacepljenju krvnih sudova sto i rezultira kobnim infarktom.

                  I , tako , mafija ostade bez Tonija a mi bez maestralnog glumca kakav je bio James Gandolfini .Neka mu je vecno hvala za glumacki sjaj sto osta iza njega .




субота, 22. јун 2013.

Mudre-polozaj prstiju za iscelenje bolesti i duhovnu ravnotezu

Mudre – drevni položaji prstiju za isceljenje i duhovnu ravnotežu
Gyan mudra
Mudra predstavlja poseban položaj prsti i ruku, koji se koristi za uspostavljanje unutrašnje ravnoteže i isceljenje.
Riječ mudra se prevodi sa sanskrta kao poklon radosti (mud - radost i ra – poklon).
Mudra na sanskrtskom ujedno znači 'spoj' i 'tok', pri čemu se misli na slobodan protok energije nužan za unutrašnju ravnotežu i zdravlje. 
Govoreći o mudrama ustvari govorimo o nizu simbola ili položaja koji služe za obnavljanje telesne energije, i postizanje optimalnog zdravlja.


Mudra - jezik mudrosti


Na mudre možemo gledati kao na tihi jezik - polozaje kojima je cilj omogućiti slobodan protok energije kroz telesne energetske kanale.
Tokom izvođenja određene mudre, mozak preko nervnih završetaka u prstima prima jedinstvenu poruku i zatim deluje u skladu s njom.
Na taj način telo komunicira s umom u cilju uspostavljanja prirodne ravnoteže.
Iz tog razloga, mudrama se pripisuju brojna terapeutska i isceljujuća svojstva.
Uz pomoć ove metode možemo ojačati imunitet, poboljšati raspoloženje, osigurati kvalitetan san, nadoknaditi izgubljenu energiju, pojačati koncentraciju, efikasno se rešiti fizičke ili psihičke boli, no i mnogo više od toga.
Naime, izvođenje određenih polozaja može uvelike pomoći i pri isceljenju brojnih bolesti.


Isceljujuća moć mudri


Brojna svedočanstva o povoljnom uticaju mudri na zdravlje često se pripisuju placebo učinku, no to nije tačno.
Jedno od istraživanja vezano uz rad mozga, čiji su rezultati u decembru 2009. objavljeni u glasniku Američke akademije nauka, pokazalo je da se tokom izvođenja određenih mudri aktiviraju određeni centri u mozgu.
Izuzev ozleda i bolesti koje zahtevaju hirurški zahvat, mudrama s može tretirati većina poznatih oboljenja.


Kako izvoditi mudre


Mudre možete raditi sjedeći, stojeći ili ležeći, bilo gde i kad god vam to okolnosti dopuštaju,na primer, čak i dok gledate televiziju, pa i u društvu, na plaži ili tokom šetnje.
Ležeći položaj osobito je povoljan za ljude koji zbog bolesti ili nakon operativnih zahvata ne mogu ustati iz postelje. 
Ipak, opuštanje u miru i tišini samo po sebi uvelike pridonosi oporavku i izlečenju, pa kad god možete, sjednite u udoban položaj ili zauzmite jedan od položaja za meditaciju, i odabranu mudru izvodite s rukama položenim na bedra.
Ne morate jako pritiskati prste – lagani dodir biće sasvim dovoljan.
Radite mudre s obje ruke istovremeno. Zavisno o tegobi ili oboljenju, u tom položaju provedite od 3 do 45 minuta. 
Pri radu s mudrama preporučljivo je osloniti se na unutarnji osećaj.
Katkad će biti dovoljno samo nekoliko minuta da biste osetili poboljšanje, katkad ćete morati biti istrajniji.

Ovisno o tegobama, poboljšanje ili izlječenje će nastupiti u roku od seedan do mesec dana.
Najbolji rezultati postižu se jednokratnim izvođenjem od 45 minuta, ali ako za to nemate vremena ili strpljenja, mudre možete raditi i po 5, 10 ili 15 minuta, više puta na dan, do ukupnog trajanja od 45 minuta.
Po želji ili potrebi, možete tokom dana izvoditi i nekoliko različitih mudri.


Apana mudra


Izuzetno je korisna za čišćenje  organizma od nagomilanih otrova.
Takođe čisti mokraćne kanale, uklanja zatvor i nadutost, a delotvorna je i kod svih infekcija.

Apana Vayu mudra


Takozvana 'spasiteljica života', ova mudra uvelike pomaže kod bolesti srca i može doslovce spasiti život ili uvelike umanjiti posledice srčanog udara.
 Povećava vitalnost, opušta mišiće, te efikasno uklanja bol.

Vata Karak mudra


Na glasu je kao mudra koja brzo vraća izgubljenu energiju, pomlađuje, jača imunitet, pomaže kod smirivanja stresa i nervoze, nedostatka entuzijazma, kod poremećaja spavanja i zaboravnosti.
Korisna je u tretmanu visokog krvnog pritiska i ateroskleroze, problema s cirkulacijom, te upalnih procesa, oboljenja želuca i creva, takođe i kod bolnih menstruacija, otežanog mokrenja ili peckanja pri mokrenju.
 


Prithvi mudra


Osim što učinkovito otklanja kronični umor, ova mudra ubrzava zarastanje kostiju, te pomaže kod osteoporoze, artritisa i atrofije mišića, osobito u tretmanu pareze ili paralize.
Efikasna je i kod alergija, problema sa suvom i ispucalom kosom, lomljivim noktima, smirivanju groznice, u tretmanu ulkusa, te kod neplodnosti i impotencije.

Gyan mudra


Ova mudra općenito jača um, izaziva pozitivne emocije i dovodi do prosvetljenja.
Vrlo je efikasna u tretmanu brojnih poremećaja nervnog sustava.
Pomaže kod cerebralne paralize, neuritisa, neuropatija, Alzheimerove bolesti, multipla skleroze i svih vrsta paraliza, a pokazala se korisnom i u tretmanu dijabetesa.


Više podataka o liječenju uz pomoć mudri, zavisno o bolesti ili tegobi, možete pronaći ovde:

Omiljene poze u sexu za Ribe

Za zdrav život i psihološko rasterećenje sex je nezamenljiv faktor u svakodnevnom životu. Neki su sexolozi u Americi otišli toliko daleko da su , putem anketa , došli do najdražih poza za sve horoskopske znake . Ankete su ,između ostalog , pokazale da je oralni sex , sve varijante i poze u kojima se upražnjava , favorit u odnosu na ostale i džoker za sve prilike i situacije .Jedno od interesantnih saznanja je i da je vodenim znacima omiljena sredina za sex : voda , vatrenim znacima omiljeno godišnje doba za sex je :leto .
Idealna poza za sve vodene znake: u kadi
Poza koja odgovara i vodenim i vatrenim znacima
Ribe :One su najveći čitači vaših sexualnih želja i ako ste sa njima : ne brinite se , nećete biti zakinuti .Jedna od omiljenijih poza je i " kaubojska " : dok je partnerka gore partner joj maximalno ugađa i čini sve da ona ne zažali za provedeno vreme sa njim .

петак, 21. јун 2013.

Omiljene poze u sexu za Vodolije

Za zdrav život i psihološko rasterećenje sex je nezamenljiv faktor u svakodnevnom životu. Neki su sexolozi u Americi otišli toliko daleko da su , putem anketa , došli do najdražih poza za sve horoskopske znake . Ankete su ,između ostalog , pokazale da je oralni sex , sve varijante i poze u kojima se upražnjava , favorit u odnosu na ostale i džoker za sve prilike i situacije .Jedno od interesantnih saznanja je i da je vodenim znacima omiljena sredina za sex : voda , vatrenim znacima omiljeno godišnje doba za sex je :leto .
Idealna poza za sve vodene znake: u kadi
Poza koja odgovara i vodenim i vatrenim znacima
Vodolije :Ovaj je znak kao ni jedan drugi spreman za inovacije i upotrebu sex rekvizita .Šta vam god padne na pamet od rekvizita :upaliće i sex će biti za pamćenje .Muškarca posebno stimuliše ako partnerka radi pred njim sa pomagalom i glumi da joj partner i neće biti neophodan !

Omiljene poze u sexu za Jarceve

Za zdrav život i psihološko rasterećenje sex je nezamenljiv faktor u svakodnevnom životu. Neki su sexolozi u Americi otišli toliko daleko da su , putem anketa , došli do najdražih poza za sve horoskopske znake . Ankete su ,između ostalog , pokazale da je oralni sex , sve varijante i poze u kojima se upražnjava , favorit u odnosu na ostale i džoker za sve prilike i situacije .Jedno od interesantnih saznanja je i da je vodenim znacima omiljena sredina za sex : voda , vatrenim znacima omiljeno godišnje doba za sex je :leto .
Idealna poza za sve vodene znake: u kadi
Poza koja odgovara i vodenim i vatrenim znacima
Jarcevi :Ko voli sado-mazo igrice?Muskarac Jarac !Voli i biceve.I , svakako ,prljave igrice i razgovore.Voli psecu pozu ali sa zenskom glavom spustenom na jastuk.Zbog "prljave" maste Jarceva preporucljivo je, pre pocetka igre,postaviti Jarcu limite iznad kojih ne treba da ide .

Omiljene poze u sexu za Strelceve

Za zdrav život i psihološko rasterećenje sex je nezamenljiv faktor u svakodnevnom životu. Neki su sexolozi u Americi otišli toliko daleko da su , putem anketa , došli do najdražih poza za sve horoskopske znake . Ankete su ,između ostalog , pokazale da je oralni sex , sve varijante i poze u kojima se upražnjava , favorit u odnosu na ostale i džoker za sve prilike i situacije .Jedno od interesantnih saznanja je i da je vodenim znacima omiljena sredina za sex : voda , vatrenim znacima omiljeno godišnje doba za sex je :leto .
Idealna poza za sve vodene znake: u kadi
Poza koja odgovara i vodenim i vatrenim znacima

Strelcevi :Strelcevi su , kad je sex u pitanju, najspontaniji znak , te se od njih spremnost po tom pitanju moze ocekivati na svakom mestu.Posebno ih pali sex na javnom mestu :liftu ,parku i sl.Za njih je intrigantna i zanimljiva poza da partnerki pridje s ledja i da joj podigne jednu nogu.Posebno ih pali mogucnost da budu uhvaceni na delu.