четвртак, 25. април 2013.

Psihičko stanje nacije - astrološka analiza

Kiron ,vladar traume i teških psihičkih stanja
   

      Analiziraću psihičko stanje našeg stanovništva koristeći Natalnu kartu Srbije iz 1217.e godine( manastir Žiča )kao psihički potencijal i Progresivnu kartu Srbije za ovu godinu kao trenutno psihičko stanje.Pogledajmo , prvo ,Natalnu kartu Srbije iz 1217.e :

       
     Zbog 3 lične planete (Sunce , Merkur ,Venera )u znaku Jarca, može se, s pravom , reći da smo narod sklon depresiji.Aspekt Saturn opozicija Neptun samo pojačava prethodni zaključak.
     Mesec u Škorpiji nas definiše kao emotivno preosetljiv narod ,s tim što ovu konstataciju ne treba brkati sa emotivnošću jer mi to ,sa jednom planetom u vodenim znacima ,svakako nismo.
     Sa Neptunom u 12.oj kući i izazovnim aspektima ka ličnim planetama mi smo i, izrazito, anksiozan(anksioznost-strah od nepoznatog) narod.
      Interesantan je aspekt Neptun konjukcija Kiron(neizlečiva bol,trauma )koji govori:ako se udaljimo od realnih stvari,ovozemaljskih i postanemo " nebeski narod ",što je negativan uticaj Neptuna ubrzo se "probudimo" istraumirani i povređeni .Budući da se Kiron nalazi u Ovnu, Mars u Strelcu u 7.oj kući zaključujemo da su rat i konfrotacija neminovni pobuđivači naše traume ( Kirona ).Inače nam je Mars u 7.oj kući dodelio Nemce kao večitog neprijatelja i pobuđivača traume!
       Pogledajmo sada Progresivni horoskop Srbije za 2013.u godinu da bi videli sadašnje ,aktuelno , psihičko stanje.Karta se odnosi na današnji period ,s tim što je unutrašnji krug Natalna karta a spoljni Progresivna karta.
                 Zbog progresivnog Merkura u Ribama , progresivnog Meseca u Jarcu i progresivnog Saturna u konjukciji sa Mesecom mi smo ,kao narod , u dubokoj depresiji ( ovaj položaj je potvrdio natalni potencijal ). Uran iz 6.e kuće pravi opoziciju sa Neptunom te smo mi puni strahova i neizvesnosti. Dodatno ,Neptun aktivira Kiron pa smo mi, itekako,  istraumirani , bezvoljni i izfrustrirani !

                                                                                       
               Verovatno se pitate i dokle ovo iritantno stanje bezperspektivnosti . Sa izlaskom progresivnog Meseca iz  Jarca stanje će se popraviti a to će biti za 2 godine .Nije baš utešno ali šta je, tu je. 

Нема коментара: