петак, 17. мај 2013.

Može biti samo jedan ( pobednik Roland Garosa )!

Ili : Ko će biti pobednik ( Rafa ili Novak )?
Teniseri su moderni gladijatori
                   Buduci da je Rafa favorit kad je sljaka u pitanju ,da Novak ima jaku zelju da osvoji jedini Grand Slam koji nije osvojio,da je nebo miljenik njih dvojice zbog Jupitera u Blizancima , zanimljivo je pogledati koliko planete sluze ovu dvojicu , izuzetnih , sportista . Pogledajmo uporedni horoskop Natalnih karata ( spoljni krug je Novak ) :



             Kod sportista  najvaznije su 2 stvari u horoskopu : jacina Marsa ( u kom je znaku i kakvi su mu aspekti ) i sklonost povredama . Sa astroloskog stanovista prosto je neverovatno sta je Novak postigao buduci da mu se Mars nalazi u znaku Raka ( egzil , izgon) .Vadi ga cinjenica da su Mars i Mesec u recepciji po znaku ali je , opet, i Mars u Ovnu slabiji od Marsa u Jarcu(egzaltacija ) , kojeg ima Rafa . Namece se , kljucno , pitanje : Otkud Novaku toliki uspeh u prethodnom periodu ?Odgovor je viseslojan :
- Iz uporednog horoskopa vidimo da je Novakov Ascendent u opoziciji sa Rafinom Venerom koja je vladar i 12.e kuce ( kuce pehova , losih zavrsetaka ) i Juznog Cvora ( gubici) sto se moze tumaciti recenicom : Novak mu jednostavno: ne " lezi " !Ovaj aspekt podseća na situaciju :Vi vozite kola noću a iza vas je tip koji pali i gasi duga svetla i pri tom - neće da vas obiđe ! U ovom aspektu stoji važan savet za Novaka : Rafu je najlakše da pobedi ako mu poljulja samopouzdanje na početku igre ( on najbolje zna kako to da uradi )!
- Sunce u Blizancima i Saturn ( Novak je Blizanac, podznak Jarac ) mu aktivira Kirona( trauma ) i Lilit ( pehovi ) tako da Rafa pada na psiholoskom planu ;sam aspekt Saturn opozicija Sunce govori da Rafinu slavu ( Sunce ) pomracuje ( Saturn) Novak
- U proslom periodu Novaka ,koji je podznak Jarac , je bas " islo" jer je Saturn bio u Vagi ( egzaltacija ) !
     Pa , dobro ,reci ce te vi,a kako to da je Nadal pobedio Novaka prosle godine, u finalu Roland Garrosa ?
     Odgovor na to pitanje dace nam karta Solarnog povratka za 2012. u :

         U ovoj karti je vladar uspeha ( MC-a ) Jupiter ,    u znaku Bika ,u kome se nalazi i arapska tacka pobede te je Jupiter tog 10.5 2012.e ( oko 14 casova , igrao se nastavak meca ) bio bas u tom polju(na 29 i44 Bika). Takodje je i bitna cinjenica da Nadalu odgovaraju prekidi pa nastavci meca jer mu se Mars nalazi u Jarcu pa se time ispunjava simbolika Jarca .Za konacni odgovor na pitanje :ko ce osvojiti turnir ,moramo pogledati Nadalovu Solarnu kartu za ovu godinu :


    Kao i kod Novaka , vladar MC-a odlazi u 12.u kuću ( što govori o problemima ) ali zato vladar Asc-a odlazi u 10.u kuću i to u znak Ovna te s obzirom na to kao i veću izdržljivost na šljaci, prednost , nažalost , dajem Nadalu. 
    Nadam se da mi se prognoza, kao Novakovom fanu , neće ostvariti.  

Нема коментара: