уторак, 9. април 2013.

Alchajmerova bolest i Bahove cvetne kapi


      Otkako je moj pokojni otac, Mirko, umro od posledica Alchajmerove bolesti, pre 18 godina, neprestano proučavam ovu, savremenu, pošast. Ovaj post i posvećujem pokojnom ocu i nadam se da će moja zapažanja pomoći nekom čitaocu.
      Za početak ću objasniti vezu Bahovih cvetnih kapi sa ovom bolešću.
      Kada se ona ispolji u svom punom obliku Bahove kapi mogu malo da pomognu :koriste se kapi za hitnu pomoć ( RR ) kao sredstvo za umirenje bolesnika jer većina ima težnju za " otići negde " pri čemu lako mogu da izbegnu nadzoru osobe koja ih čuva i neguje.Ove kapi imaju sedativno dejstvo i eliminišu nervozu  bolesnika.
     Iako su bolesni i indisponirani oni svakako zaslužuju pun emotivni i mentalni tretman da bi im se eliminisala ,ne mala ,patnja pa bi praktičar Bahovih kapi imao posla da im odredi pravi sastav( svi bolesnici imaju depresiju ,emotivno su preosetljivi i dekoncetrisani ).Pošto sam imao priliku da tretiram ovakvog bolesnika reći ću vam veliku istinu : Ne zna se ko ima više koristi od Bahovih kapi : da li bolesnik da li njegovo okruženje!
      Pravo dejstvo Bahovih kapi ogleda se u preventivi to jest u ispravljanju negativnih karakternih osobina kao i u držanju depresije pod kontrolom.O čemu se,zapravo,radi ?
      Posmatrajući profil osoba obolelih od ove zle bolesti uočio sam sledeće :
     - Svi oboleli su bolovali od hronične depresije
     - Svi oboleli su osobe čvrstih ,nepromenljivih stavova (podsetiću da se u astrološkom smislu radi o osobama čiji je znak ili podznak Bik ,Lav , Škorpija i Vodolija  te skrećem pažnju ovim osobama da su, nazalost, pretendenti na ovu bolest ).
     - Oboleli imaju mali broj prijatelja ili mali krug ljudi u kojima su se kretali :s tim u vezi važan savet- ne morate uvek biti u pravu i ne opredeljujte okolinu za komunikaciju prema onima koji imaju isto mišljenje kao i vi ; od neprocenjivog je značaja biti u zdravoj komunikaciji sa okolinom !
               Sve ukazuje na mehanizam :kad depresija pobedi ,kad izgubimo volju za životom " neko " ( Artur Džanov u Primalnom kriku kaže da se radi o represiji ,agentu neuroze ) donese odluku o samoukidanju - bol koja se oseća najlakše se podnosi ako se isključi razum ,što se dešava sušenjem delova mozga i osobi sve postane " ravno do Kosova ".
                           ******************************                     
         Bahove cvetne kapi su divan način da spoznamo sebe, ispravimo negativne karakterne osobine i pronađemo svetlo u, nimalo lakom, životu.
                  Mislite o tom !
Veoma vazno: Naleteo sam na neki melem na bazi meda i planinskog bilja koji, prosto neverovatno, ima zacudjujuci pozitivan efekat na bolesnika. Barem se to desilo u slucaju moje majke. Za informaciju o ovom melemu, javite se na tel. 060 3235625.


Нема коментара: