среда, 12. децембар 2012.

Najprecizniji godisnji zdravstveni horoskop Bikova za 2013. u godinu


   Ulaskom Saturna u znak Skorpije pocetkom  oktobra 2012 Bikovi sve vise osecaju povratak zivotne energije koju su izgubili pre nesto vise od tri godine ,kada je Saturn usao u znak Vage .
   Generalno gledano ova godina nije godina iskusenja ,na zdravstvenom planu , za Bikove .U odnosu na proslu,2012 godinu ovo je mnogo bolja godina . 
   Pocetak godine ce Bikove zateci u naporima vezanim za polje karijere .Tu stvari ,ni blizu, nece biti kako to zelite i kako ste navikli .Dosta rada i truda a losi rezultati toga dovesce vas u hronican manjak samopouzdanja sto  ce otvoriti vrata laksim oblicima depresije a kod nekih i anksioznosti .Glavni pokretac Bikova, emocije i ljubav, bice osujeceni usled boravka Venere u znaku Jarca .Automobil radi na gorivo a Bikovi na osecaj pripadanja , ljubavi i povernju cega nema sa ovim polozajem Venere .Moguce su upale grla i krajnika .

   Stvari  sa zdravljem ce se popraviti pocetkom februara iako ce vam se ciniti da vam fali mnogo energije da bi ste uradili ono sto ste zacrtali .U ovom periodu je potrebno posvetiti paznju cirkulaciji jer se mogu javiti grcevi u nogama a ni srce nece biti u najboljoj formi te cete ga cesto osecati i to najpre kroz neprijatno probadanje u grudima.
   Za Bikove stvari se dramaticno popravljaju nabolje  , na zdravstvenom planu,u periodu 26.februar do 22. og marta odnosno u vreme boravka Venere u Ribama.Sve ce funkcionisati kako treba ali se ipak morate cuvati od vec stvorenih navika koje ne mozete da odbacite : preteranog uzivanja u gurmanskoj hrani (razni izvori masnoca 
,slatkisa i skroba ).

    Period treca dekada marta pa do trece dekade aprila je razdoblje pojacane zivotne energije te vam u tom periodu mogu interesovanja biti usmerena na erotska uzivanja te se ,ako ste promiskuitetne prirode , morate cuvati infekcija polnih zlezda ,besike ili jajnika kod zena .Cirkulacija ce takodje biti ugrozena te bi bilo pozeljno da  svakodnevno upraznjavate fizicko-rekreativne aktivnosti .
    U periodu do kraja maja naci cete se u pojacanim radnim aktivnostima pa ce to ,neminovno , da vam umanji zivotnu energiju sto za posledicu moze dovesti do sledecih zdravstvenih problema: upala grla i/ili problemi sa zubima u donjoj vilici .Preporucuje se ,pored duzeg spavanja ,redukcija u ishrani : izbacite bar slatkise u ovom 
periodu.

    U svim navedenim losim zdravstvenim periodima preporucuje se sledeca ishrana ( za ove namirnice je zajednicko da sadrze preko potrebni kalijum fosfat koji regenerise mozdane celije i nervno tkivo) : cvekla,celer,zelena salata,karfiol,spanac, crni luk,dulek, krastavac .Takodje je bitno unosenje soli koja ima jod koji je neophodan za rad tiroidne zlezde koja je slaba tacka Bikovima .
   U junu ce Bikovi biti ranjivi jer im na emotivnom planu nece ici onako kako su planirali .Najverovatniji su problemi psihosomatske prirode .
   Ako me niste poslusali i korigovali ishranu u kvantitativnom i kvalitativnom smislu , kod starijih Bikova,u julu , moze doci do problema sa krvnim pritiskom a ni srce nece slusati pa ce te se brze umarati no uobicajeno . 
   Losa zdravstvena prica ,za Bikove ,tokom leta ,se zavrsava krajem druge dekade avgusta ,kada Venera ulazi u svoje sediste : znak Vage .U ovom periodu dolazi do stabilizacije na emotivnom planu sto, u krajnjem ,rezultira visokim nivoom zivotne energije i dobrim zdravljem .

    Period sredina septembra pa do kraja prve dekade oktobra karakterise manjak volje za drzanje zdravlja pod kontrolom . Cim usledi nedostatak toplih emocija , osecaj pripadanja , ljubavi i poverenja Bikovi postaju osetljivi i ranjivi .Da bi nadomestili ljubav okrecu se preteranom uzivanju u hrani i sexu .U ovom ce razdoblju biti ugrozen kompletan reproduktivan sistem kod zena .
    Do pocetka novembra Venera ce biti u Strelcu i to je period kada svi Bikovi moraju obratiti paznju na ishranu .
Ovo je period kada se hrana " lepi " na vas i jednostavno vas mami da nervozu i nestrpljenje lecite s njom .Ovo je idealan period za dijetu i pojacanje rekreativnih aktivnosti .
     Zadnja dva meseca Venera ce provesti  u znaku Jarca i to ce biti period kada ce vase zdravlje biti pod doktorskom lupom . Ko nije preterivao u hedonizmu ,ko je upraznjavao fizicke aktivnosti i ko je znao da stane i oslusne sopstveni organizam , nema cega da se boji , sve ce biti u redu.Ostali Bikovi ce morati da pretrpe manje ili  vece zdravstvene remonte .
     Sto se tice psihickog zdravlja Bikovi rodjeni u I dekadi , povremeno ,ce imati problema sa depresijom.

  Generalni zdravstveni savet za Bikove u ovoj godini : Budite fleksibilniji u odnosima sa okolinom !
    

Нема коментара: