понедељак, 10. децембар 2012.

Najprecizniji godisnji zdravstveni horoskop Ovnova za 2013

      
   Ulaskom Saturna u znak Skorpije pocetkom  oktobra 2012 Ovnovi sve vise osecaju pomanjkanje zivotne energije .Losa je vest da ce Saturn tamo boraviti jos blizu tri godine te nemojte misliti da sa vama nesto nije u redu , da ste ,ne daj Boze, bolesni .Jednostavno se naviknite na novu situaciju i naucite da cete ,ubuduce ,za radne obaveze morati da odvojite vise vremena .
Psihicko zdravlje je temelj zdravlja

    Vec ste se pomalo svikli na erupcije nezadovoljstva i nervoze , na kratak fitilj koji svakim danom postaje sve kraci cega je uzrocnik Uran u znaku Ovna vec skoro dve godine . Vasa planeta Mars ,vladar Ovna ,ce skoro do kraja ove godine biti u znaku Jarca ,gde se najbolje oseca, te je ovo period da se zavrse svi zapoceti poslovi jer  vam nece faliti ni energije ni zdravlja .Do sredine Marta bi trebalo da izbegavate vece aktivnosti jer ce u tom periodu Mars boraviti u Vodoliji i Ribama gde se ne snalazi bas najbolje.U ovom periodu muskarci ,ako ne paze i previse se trose ,mogu imati problema sa pritiskom , srcem i zivcima . Zene ,pak , mogu imati problem sa glavoboljom ,umorom i nervozom .Zajednicko resenje ,i za jedne i za druge je : dovoljno sna , manje umaranja i ishrana bogata vitaminima i mineralima a sa sto manje masnoce .
Koristite sto vise povrca

    Period od pocetka II dekade marta pa sve do kraja druge dekade aprila je ,na zdravstvenom planu, sjajan za Ovnove .Nekih 20. ak dana posle rodjendana necete se osecati sjajno ali je to samo na psiholoskom nivou jer cete morati da se razracunate sa okolnostima koje  vas frustriraju .
     Od trece dekade aprila pa do kraja maja je period kada morate obratiti paznju na grlo kao i na ishranu : dijeta je prava mera za vas u ovom periodu .
     Ishrana za krizne delove godine mora se sastojati od sledecih namirnica( za ove namirnice je zajednicko da sadrze preko potrebni kalijum fosfat koji regenerise mozdane celije i nervno tkivo) : cvekla,celer,zelena salata,karfiol,spanac, crni luk,rotkva, sargarepa,krastavac,jabuka,limun i orasi .

      Od pocetka juna pa do sredine jula , kada Mars boravi u Blizancima,Ovnovi moraju obratiti paznju na disajne organe s obzirom da ce, zbog toplog vremena, cesto posezati za hladnim napicima i odlaziti u klimatizovane prostorije.Bice to i period kada morate paziti na povrede ruku , prstiju i ramena. Ovo se posebno odnosi na one koji imaju potrebu za koriscenjem ostrih predmeta .

        Od sredine jula pa do kraja avgusta Ovnovi ce imati vise zdravstvenih problema nego uobicajeno jer ce Mars boraviti u Raku gde se ne oseca dobro, tacnije nalazi se u terminu izgona gde ima najmanje energije .Ovnovima ce u ovom periodu biti ugrozen zeludac i ceo nervni sistem .Preporuka je da godisnji odmor koristite u ovom periodu , smanjite fizicke aktivnosti na minimum i da pripazite na ishranu: manje ljute,zacinjene,przene i tzv. brze hrane sa rostilja.Osobe na letovnju da izbegavaju preterano suncanje kao i previse plivanja jer su moguce povrede u vodi.Zene bi mogle imati problema sa obilnijim menstrualnim ciklusima,pogotovu one koje su tome sklone .
Makrobiotska ishrana od sredine oktobra do kraja novembra

           Septembar i prva polovina oktobra je period koji vraca energiju a samim tim i zdravlje Ovnovima jer se tada Mars nalazi u Lavu.Ovaj period morate iskoristiti da napunite sopstvene energetske baterije pred nastupajucu zimu.Bice ovo period kada ,preventivno,bi trebalo posetiti kardiologa ili bar lekara opste prakse da vidite da li vam srce funkcionise kako bi trebalo.Moguce je,u ovom periodu, probadanje u grudima na koje ne morate da obratite paznju jer je prolaznog karaktera.
Vreme je za kardiologa

              Od sredine oktobra pa sve do pred kraj novembra Mars ce se naci u znaku Device.Devica je prirodna kuca zdravlja Ovnova pa je ovo period kada bi Ovnovi trebalo da rade tzv. dvogodisnji zdravstveni remont tj. da odu kod lekara na detaljnija zdravstvena ispitivanja .To se odnosi na sve Ovnove a pogotovu one koji imaju sumnju vezanu za svoje zdravstveno stanje .Ovnovi koji nisu u besprekornoj zdravsvenoj formi bi mogli imati problema sa crevima i dijarejom.Nevoza,napetost i bes ce se reflektovati na organe za varenje.Za osetljivije Ovnove, u ovom periodu, se predlaze neka vrsta makrobioticke ishrane , vise obroka a manje obilnih .Ovaj period je idealan za neku dijetu na makrobiotskoj osnovi.

             Od kraja novembra pa do kraja decembra Mars ce se naci u znaku Vage gde se nalazi u terminu pada .Ovo je takodje zdravstveno problematican period za Ovnove.Na udaru mogu biti bubrezi, narocito kod onih koji imaju odranije predispoziciju za to. 

                Za sve Ovnove vazi : u prvoj polovini godine ce se popraviti zdravstveno stanje onih koji imaju hronicne probleme sa disajnim organima a u drugoj polovini godine zdravstveno stanje onih koji imaju duze vreme problema sa zelucem .
              Sto se tice psihickog zdravlja prisutni su problemi sa depresijom u prva dva meseca za sve Ovnove a u celoj godini taj problem ce povremeno imati Ovnovi rodjeni u prvoj dekadi znaka( 3.a dekada marta ).
               Savet godine za Ovnove : Kontrolisite impulsivnost i bicete zdraviji !

                    Zdrava   Vam  Nova 2013.a godina !  


povezan tekst :erotski-horoskop-ovnova-za-2013-godinu

Нема коментара: