понедељак, 5. новембар 2012.

Konkretan primer holističkog lečenja



       „Opšte je poznato  da je uzrok bolesti greška razuma ili poremećaj ravnoteže svesti. Psihoterapija traga za tom osnovnom greškom. Preciznije rečeno, seme buduće bolesti uvek bude neka pogrešna misao koju istina ne trpi. Kad nas boli, to znači da smo ranije u svom umu posejali neku pogrešnu misao o sebi, drugima i životu. Zato smo odgovorni za nastanak svoje bolesti. Virusi, bakterije i druge forme života samo zauzmu prostor na kome smo odškrinuli vrata našeg bića. Zar nije sjajna ideja da je seme bolesti neka misao koja ne odgovara realnosti? Zahvaljujući toj polaznoj premisi možemo svaki put ući u koren neke bolesti i napasti bolest na samom izvoru njenog nastanka. Ako delujemo suprotno i napadamo bolest u njenim simptomskim manifestacijama, ponašamo se kao da gasimo vatru duvajući u plamen.”


     Prethodni pasus je mišljenje psihologije I sa njime se u većem delu slažem ,osim u rečenici u kojoj se kaže da smo mi “odgovorni za nastanak svoje bolesti”.Previse  je lakonski izreceno i nedovoljno u zivotu ispitano !Kao prvo teorija je neodrživa jer nam se na taj način navlači famozni osećaj krivice .Kao drugo to zaista I nije tačno jer se mi rodimo sa određenim zdravstvenim potencijalom predstavljenim našom Natalnom kartom (astrologija ).Kao trece : neki se rode  sa predispozicijom za depresiju i ona  se pre ili kasnije ispolji ,tu nikakva pamet ne pomaze,ona je kao usud !U natalnoj karti (za onog ko ume da protumači!) se tačno vide sve predispozicije ka bolestima I mi možemo da se spremimo na borbu protiv bolesti pre njenog nastanka. Podsetiću, još je u staroj Grčkoj smatrano da filozofi I matematičari nisu kompletni  ako ne poznaju astrologiju. Na primeru jedne natalne karte ću pokazati zašto je osoba obolevala a nije bila svesna zbog cega (supr.od  misljenja  psihologa ).



Marko - natalna karta

Naime , Marko je imao problem sa čestim nazebima koji su se često završavali sa ozbiljnim upalama pluća , često je ostajao bez vazduha I videlo se da sve to konvergira ka astmi . Marko ,kao dete , nije mogao da bude svestan svog lošeg zdravsvenog potencijala ( dete sa 7,8 godina ) kao I svoje prilično loše Natalne karte ,kada je zdravlje u pitanju. Evo koji su problemi očigledni .                                                                                                  
-      Marko ,zbog stelijuma planeta u trećoj kući (gde je I Saturn ) ima sklonost depresiji             
-      Zbog stelijuma u drugoj kući ima problem sa anksioznošću                                            
-      Zbog konjunkcije Marsa I Venere lako oboleva ( ovde vidimo I kako: usled većih fizičkih napora aktivira se Mars I strada njegova Venera koja vlada zdravljem ) od respiratornih bolesti ( Saturn se nalazi u 3.oj kući-prirodni vladalac Blizanci-pluća)                            
-      Zbog  malo planeta u promenljivim znacima ,kao I činjenice da su mu I znak I podznak fiksni (Vodolija/Škorpija ) on se teže uklapa u svoje društvo te biva izolovan, što je težak otrov za psihu I što svakako utiče na pad imuniteta.                                                       
-      Nesvesno teži fizičkim naporima ( njegov način za borbu protiv depresije –dete nije znalo da ima depresiju ali je kapiralo da mu je lakše ako se prazni fizički:dolazi do lučenja “hormona sreće" serotonina , koji olakšava stanje depresije )

Koji je bio način da se Marko izleči (a koji je svakako holistički )?

-      Ne bi smeo da se izlaže iscrpljuj. fizičkim naporima ( napori mogu biti rekreativnog nivoa )
-      Zbog Neptuna u konjunkciji sa Marsom (vladarem ascendenta ) potrebno je oslanjanje na veru (Boga ) i/ili osobu iz bliže okoline u znaku Ribe(eliminišemo anksioznost)(Neptun=Bog u astrologiji ; nacin bozje pomoci  preko te planete .                                                        
-       Što više druženje sa vršnjacima ( dozvoliti da  i oni budu u pravu ! )                                   
-      Povremeno korišćenje Bahovih cvetnih kapi protiv depresije                                                
Posle primene ovih saveta prestali su svi zdravstveni problemi osim sklonosti depresiji a i na to može da se utiče  Bahovim cvetnim kapima jer se u horoskopu može tačno         predvideti epizoda depresije .                                                                                    
                                  ****                                                                                    
Ovo je bio konkretan dokaz da mi ne možemo biti krivi za stanje bolesti .Uslovno,         mogao bih ja ,kao iscelitelj ,da budem kriv jer znam koji su preduslovi za zdravlje a da ih se ne pridržavam .                                                                                                


                                                                          Milan 
astrobahovekapi61@gmail.com

Нема коментара: