петак, 23. новембар 2012.

Sexualni nagon

ili   libido
Kim Kardašijan


       Libido je termin za psihičku energiju.To je osnovni pojam psihoanalize i odnosi se na energiju sexualnog nagona.Po Jungu libido se definiše kao celokupna psihička, odnosno životna energija kojom svaka osoba raspolaže .
        Zigmund Frojd ,psihoanalitičar i sexolog, na početku je koristio termin sexualni nagon da bi kasnije svoju definiciju libida proširio na životnu energiju koja pokreće ne samo sexualni nagon čoveka već i sve druge nagone.Stavovi Frojda po pitanju sexualnog nagona svima su manje , više poznati.Pogledajmo libidido sa aspekta astrologije.
Sex kao nepresusna tema

        Sexualnom i sveukupnom energijom u natalnoj karti pojedinca vladaju Mars i Pluton.Od dostojanstva(znak u kome se nalaze) te dve planete kao i aspekata sa drugim planetama zavisi sveukupna energija pojedinca( njegov libido ) .
              Ako su u znaku egzaltacije (za Mars je to  Jarac ,za Pluton su Blizanci! ) i pritom grade pozitivne aspekte(trigoni , sextili i kvadrati ,ovi prvi su najjači ) sa drugim planetama za osobu se može reći da ima jak libido. Posebno je impresivan libido kod osobe koja ima aspekt Mars/Pluton (koji neki astrolozi nazivaju i ubilački aspekt ) .
                 Mars najmanje energije ima u Raku a Pluton u Strelcu ( opozicije egzaltacije ).
Važno :  Boravak Saturna u Škorpiji sledeće 3 godine prilično će ugroziti libido svih nas.Neka ovo budu utešan podatak za sve muškarce (ako im se desi da "omanu").Tranzit Saturna(konjunkcija,kvadrat ,opozicija i inokonjunkcija) prema Marsu , Plutonu i vladaru podznaka takođe utiče na umanjenje libida !

Нема коментара: