петак, 9. новембар 2012.

Prevare u ljubavnim odnosima

ili : prevara da ili ne ?
          








 Pitanje prevara: da ili ne? ,u ljubavnim odnosima, predstavlja jedno od najčešće postavljanih pitanja u svakodnevici. Problematično je sa oba aspekta : onog koji vara I onog koji je prevaren I ostavlja upečatljive posledice na obe strane.
           Preskočiću moralni aspekt ovog problema, pošto on uključuje neiskrenost i povredu osećanja partnera a onda bi to otvorilo prostor za dikusiju  i moralisanje, te ću se ograničiti na psihološki i astrološki aspekt .
            Definisaću pojam sa psihološke strane I pokušaću da odgovorim na pitanja Koje osobe su sklone prevari/prevarama? Šta je to što neke ljude najčešće motiviše na prevaru? Da li se isplati varati?
             Prevara je postojanje paralelne, tajne veze sa drugom osobom dok je osoba koja vara u isto vreme u vezi ili braku.

            Najčešći motivi koji ljude motivišu na prevaru su:
-       Hronično nezadovoljstvo i svađe u vezi ili braku 
-       Strah da se ostane sam Osoba se plaši samoće jer veruje da neće lako naći novog partnera jer nije dovoljno atraktivna i/ili zanimljiva. 
-       Nesigurnost u sebe koja se želi kompenzovati samodokazivanjem (sindrom Don Žuana)osoba beži od osećaja anksiznosti povodom procene sopstvene manje vrednosti
-       Način da se indirektan način osveti partneru za njegova/njena  loša ponašanja
-       Nemogućnost da se ostvari bilo kakva emocionalna vezanost sa drugom osobom – predstavlja najteži vid psihopatologije kada je u pitanju prevara.

Na kraju može postaviti smisleno pitanje da li se isplati varati? Ili preciznije formulisano: ako varate partnera koga vi zapravo varate, sebe ili drugog? Prevara je pre svaga neiskrenost prema sebi. Osoba koja vara zavarava sebe jer nije u stanju da se suoči sa bolnim istinama .Prema tome, psiholozi zaključuju : Prevara predstavlja isključivo trenutno olakšanje, privremeno bekstvo od realnosti, prolazno zadovoljstvo a ne rešavanje problema. 

To je bio psihološki aspekt. Sa aspekta astrologije ću reći nekoliko istina I dati na kraju jedan zanimljiv primer.

-       Pojedini horoskopski znakovi jednostavno ne mogu bez dva partnera (Vage i Blizanci )
-       Osobe koje imaju Veneru u 12. oj kući često teže tajnim ljubavnim vezama
-       Osobe koje imaju povezane 5.u(ljubav) i 12.u(tajna) kuću su često u tajnim vezama
Postoji još zakonitosti iz astrologije koje ukazuju na sklonost osobe ka prevari ali
bih se obratio onima koji misle da su prevareni:

-       Ako se desilo, probajte oslonac da nadjete u veri,nadi,toleranciji I praštanju jer niko nije savršen pa ni vaš partner, I ,ko zna,kakve on psihološke probleme ima.
Osoba X- dva istovremena partnera
Možda je to sve I sudbina što će se videti u sledećem primeru :

Osoba X je u znaku Blizanaca .Ona ima u 8. oj kući konjunkciju Marsa I Jupitera.
Konjunkcija znači nešto u isto vreme te ona upražnjava sex ,u isto vreme ,sa mužem I ljubavnikom. Mars u Jarcu označava stalnu težnju za tom aktivnošću.Pri tom je ljubavnik Strelac ( Jupiter vlada Strelcima ) a muž Škorpija ( Mars je vladar I Škorpija ).Muž zna za ljubavnika I sve to trpi jer se, verovatno, boji da ostane sam. Kakva patologija ,pogotovu što znam da svi troje imaju mnogo psiholoških problema. Ali ,ako to sve funkcioniše,neka .Bog sigurno zna zašto je to dobro.
Kao osoba koja se bavi lečenjem psihe imam (donekle) opravdanja za ovu ženu: iz njene natalne karte se vidi prisutnost i depresije i anksioznosti.Kako je 8.a kuća zadužena za sex i psihički oporavak to znači da je ona ( osoba X ) preuzela ulogu psihijatra : prepisala je sama sebi antidepresiv i anksilotik - sex i to u velikoj porciji !Međutim , to nije rešenje.
Rešenje je : psihijatar jer će ubrzo,ako to već nije,postati zavisnik od sexa !


astrobahovekapi61@gmail.com                    

Нема коментара: