уторак, 6. новембар 2012.

Kako postati hrabar ?

ili : Kako ubiti strah


Da  li dišete plitko , da li osećate srce ( da zalupa jače ili da preskoči ) da li vam se znoje dlanovi ,da li loše spavate ,isprekidano , budite se pre ostalih u domu ,imate negativne anticipacije ?
Na kraju ovog posta ću vam reći kako ovo eliminišemo Bahovim cvetnim kapima ,prvo ću  objasniti koliko su gornje manifestacije štetne.
      Izvesno je da vas je Strah uzeo pod svoje.Kad nas strahovi ophrvaju počinjemo da viđamo opasnosti svuda oko nas. Vidimo ih i gde ih ima i gde ih neme , postaju opsesija . Tada ,instiktivno, kao i životinje, usporavamo disanje i ono postaje plitko.Šta se dalje dešava ?Smanjenjem funkcije pluća ,dolazi do smanjenja prostociklina koji  proizvode pluća a koji je bitan za funkcionisanje krvnih sudova i srca jer onemogućava zgrušavanje krvi .To je i jedan od razloga funkcionalnog poremecaja srca .Kada osecamo srce u Velikom smo problemu !Psiholozi smatraju da je suprotan pol ljubavi-strah(ne mrznja) pa je nedostatkom ljubavi (pokretac pravilnog, ritmicnog rada srca ) nadvladao strah koji je narusio stabilnu trojnu konfiguraciju : mentalna ravnoteza-pravilno disanje-ritmican rad srca , koja je osnova zdravlja !
     Eliminisanjem Straha sve dolazi u normalu. Bahovi cvetni preparati , koji eliminišu(svode ih na razumnu meru ) sve  strahove  su :

                   - Aspen ( protiv straha od nepoznatog : " sta ako nocas bude zemljotres?" 
                   - Mimulus ( strah od poznatog : npr strah od odlaska zubaru )
                   - Red Chestnut ( strah za nase bliske srodnike )
                   - Cherry Plum ( strah od gubitka kontrole )
                   - Rock Rosse (veliki , panican strah )


Prepoznavanjem o kojoj vrsti straha se radi , rešava se problem.Za manje od mesec dana, u   
       vecini slucajeva, moguce je resiti se straha i povratiti organizam u normalu.

                            astrobahovekapi61@gmail.com


                                                                                                                   
   

Нема коментара: